Wednesday, March 14, 2012

Драги пријатели / Dear friends



Драги пријатели,

Пред точно 3 години и 5 дена ја започнавме приказната
за нашите кујни и убавите јадења што се готвеа во нив.
Зготвивме многу јадења, сликавме нешто помалку, 
а најубавите ги споделивме со Вас.
Ги изедовме сите.
 sitnoseckano.blogspot.com беше нашиот заеднички дом
 во кој со голема радост ги претставуваме нашите кулинарски авантури. 
За тие три години пораснавме заедно со Вас. 
Затоа, решивме да изградиме поголемо, подобро и уште повкусно ситносецкано!

Добредојдовте во нашата нова кујна!

Како и сé друго на нашиов сајт, sitnoseckano.com го правевме сами. Бидејќи готвењето го сакаме и познаваме многу повеќе од програмирањето, а питите и јаготките ни се далеку повкусни од CSS i html, сметаме на вашето трпение и поддршка во „изградбата“ на новото Ситносецкано.

Вашите мислења и коментари многу ни значат, 
затоа ве молиме, коментирајте на нашата страна на фејсбук за се што ви сé допаѓа или не.


Dear friends,

3 years and 5 days ago, we begun the story
of our kitchens and all the beautiful food cooked in them.
We cooked a lot of food, photographed a bit less, 
and the best ones, we shared with You.
We ate them all.
sitnoseckano.blogspot.com was our meeting place
at which we shared our cooking adventures with great joy.
In three years we grew bigger and so did You.
That's why we built you a bigger, better and even more tasty sitnoseckano!

Welcome to our new kitchen!

Everything about our site we do ourselves. So we did with sitnoseckano.com.
Since we like and practice cooking far better then we do coding, and pies and strawberries are far more tastier to us then CSS and html, we are counting on your patience and support during the building of the new Sitnoseckano.

We appreciate your thoughts and comments a lot, so please, share them with us on our facebook page.

Share/Bookmark

No comments: